Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen Madeleines

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Cake
Porties: 6
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 135 gram suiker
  • 4 eieren
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • 125 gram gesmolten boter

Instructies

  • Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
  • Klop de suiker en eieren tot een dik mengsel.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe.
  • Roer de bloem in delen door het eimengsel en voeg vervolgens de gesmolten boter toe.
  • Meng alles goed.
  • Laat het beslag 20-30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vul de holtes van de madeleine bakvorm voor 2/3 met het beslag.
  • Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de madeleines afkoelen op een rooster.

Notities

Je kunt deze heerlijke citroen madeleines serveren als traktatie bij de koffie of als licht dessert. Probeer voor variatie eens een vleugje vanille-extract toe te voegen aan het beslag of bestrooi de madeleines met poedersuiker voor het serveren. Geniet van deze luchtige en verrukkelijke lekkernij!

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 9g | Sugar: 15g