Stoofschotel van lam
Porties: 6 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote koolrabi
- 100 gr boter
- 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
- 1 eetlepel bloem
- 2 dl rode wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (zoals peterselie tijm, rozemarijn, dragon, en
- kervel)
- 150 gr ontbijtspek in blokjes
- 150 gr sjalotjes in dunne ringen
- Zout en peper naar smaak
- Allesbinder optioneel
Instructies
Voorbereiden:
- Koolrabi halveren en met een meloenboor bolletjes uitsteken.
- Verhit in een pan 75 gr boter en bak het lamsvlees rondom bruin.
- Strooi de bloem erover en schep even om.
- Voeg de rode wijn toe en meng goed.
- Voeg de gepelde tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
- Bak in de rest van de boter het ontbijtspek 8 minuten uit.
- Voeg de sjalotjes toe en bak nog 5 minuten.
- Meng het spek en de sjalotjes door het vleesmengsel.
- Laat met de deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden.
Afwerken:
- Verwarm de stoofschotel zachtjes.
- Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.
Notities
Serveer de stoofschotel van lam met tagliatelle.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.