Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofschotel van lam

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 6 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 100 gr boter
  • 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (zoals peterselie tijm, rozemarijn, dragon, en
  • kervel)
  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 150 gr sjalotjes in dunne ringen
  • Zout en peper naar smaak
  • Allesbinder optioneel

Instructies

Voorbereiden:

  • Koolrabi halveren en met een meloenboor bolletjes uitsteken.
  • Verhit in een pan 75 gr boter en bak het lamsvlees rondom bruin.
  • Strooi de bloem erover en schep even om.
  • Voeg de rode wijn toe en meng goed.
  • Voeg de gepelde tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
  • Bak in de rest van de boter het ontbijtspek 8 minuten uit.
  • Voeg de sjalotjes toe en bak nog 5 minuten.
  • Meng het spek en de sjalotjes door het vleesmengsel.
  • Laat met de deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden.

Afwerken:

  • Verwarm de stoofschotel zachtjes.
  • Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.

Notities

Serveer de stoofschotel van lam met tagliatelle.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado met Garnalen en Zeekraal

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g crème fraîche bekertje
  • 2 eetlepels bieslook zeer fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie zeer fijn gesnipperd
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 rijpe avocado's
  • 100 g zeekraal
  • 200 g Hollandse garnalen

Instructies

Voorbereiding:

  • Klop een sausje van crème fraîche, bieslook, peterselie, citroensap, zout en peper.
  • Halveer de avocado's en verwijder de pit.
  • Gebruik een meloenboor om kleine bolletjes uit de avocado's te steken en hol ze verder uit.
  • Snijd het onderste deel van de zeekraal af.
  • Spoel de zeekraal kort af en kook het 2 minuten in bijna kokend water.
  • Spoel het daarna koud af.

Laatste hand:

  • Verdeel over de halve avocado's de garnalen en de avocadobolletjes.
  • Schep een beetje van het bereide sausje eroverheen.
  • Schik de avocado's en zeekraal op borden.

Notities

Serveer het gerecht met sterren uit toast (en citroen) voor een extra touch.
Geniet van dit smaakvolle voorgerecht met de heerlijke combinatie van romige avocado, sappige garnalen en knapperige zeekraal!

Recept afdrukken
No ratings yet

Céleris aux pistou

Gevulde selderijbakjes
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 2 selderijknollen
  • 4 eetlepels pestosaus Grand'Italia

Instructies

Voorbereiden:

  • Halveer de selderijknollen en snijd de helften in vieren.
  • Snijd mooie bakjes uit de kwarten en hol ze licht uit met een meloenboor.

Bereiden:

  • Stoom de selderijbakjes gedurende 5 minuten in een stoompan of boven een pan met kokend water.
  • Verdeel de pestosaus over de bakjes.
  • Stoom nog 2 minuten.

Notities

Serveer de gevulde selderijbakjes lauwwarm.
Geniet van dit smaakvolle bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Velouté de Courgettes

Courgettesoep
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 bosje waterkers grof gesneden
  • 2 kleine courgettes ongeschild
  • Zout peper
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom

Instructies

Voorbereiding:

  • Bak de gesnipperde sjalotjes in boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg grof gesneden waterkers toe aan het sjalotmengsel.
  • Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes per persoon uit de ongeschilden courgette te steken.
  • Kook de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg deze met zout en peper toe aan het sjalotmengsel.
  • Bak nog 10-15 minuten zacht.

Bereiding:

  • Pureer het mengsel in een keukenmachine.
  • Zeef de puree.
  • Voeg warme groentebouillon toe aan de gezeefde puree.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm alles goed.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.

Notities

Geniet van deze heerlijke velouté de courgettes!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Selderijbootjes met Pesto

Deze verfrissende selderijbootjes, gevuld met smaakvolle pestosaus, maken een heerlijk vegetarisch bijgerecht. Het recept is ontworpen voor een lichte en verrukkelijke toevoeging aan je maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 2 selderijknollen
  • 4 eetlepels Grand’Italia pestosaus

Instructies

Voorbereiden:

  • Halveer de selderijknollen en snijd elke helft in vieren, waarbij je mooie bakjes creëert.
  • Hol de bakjes iets uit met behulp van een meloenboor.

Bereiden:

  • Stoom de selderijbootjes gedurende ongeveer 5 minuten in een stoompan of een metalen vergiet boven een pan met kokend water.
  • Verdeel de pestosaus gelijkmatig over de selderijbootjes.
  • Stoom de gevulde bootjes nog eens 2 minuten.
  • Serveer de gevulde selderijbootjes lauwwarm.