Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Chocolademousse Deluxe

Voorbereidingstijd20 minuten
opstijven in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 8 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 8 eidooiers
  • 400 g chocolade naar keuze, bijvoorbeeld pure chocolade
  • 1 liter ongezoete slagroom

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker in een schone, vetvrije kom tot je stijf schuim hebt.
  • Voeg de eidooiers toe aan het eiwitmengsel en blijf kloppen tot je een luchtig beslag hebt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het glad en vloeibaar is.
  • Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door het eiwit-dooiermengsel tot alles goed gemengd is.
  • Klop de ongezoete slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
  • Verdeel de chocolademousse over een koelkastvorm.
  • Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Deze decadente chocolademousse is perfect voor speciale gelegenheden.

Wijnadvies:

Serveer het met een scheutje likeur, zoals Grand Marnier of Amaretto, en geniet ervan met een glas rode dessertwijn, zoals een Tawny Port.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Pappadums met Groenten en Raita

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 pappadums naturel, doos van 10 stuks
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel bijv. Granny Smith
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse koriander fijngesneden
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • 400 g gemengde seizoensgroenten bijv. paprika, peultjes, rode ui, gesneden

Instructies

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Frituur één pappadum kort tot deze knapperig is, haal het uit de pan en vouw het direct om een kommetje.
  • Vouw een ander kommetje over de pappadum zodat deze de vorm van een kommetje aanneemt.
  • Herhaal dit proces voor de overige pappadums (voeg indien nodig meer olie toe).
  • Halveer de komkommer met schil in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Rasp de komkommer en de groene appel.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, appel, fijngesneden koriander en munt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de raita.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de gemengde groenten al omscheppend gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pappadums naast gebakken groenten en vul ze met de groenten.
  • Serveer met de raita.

Notities

Wijnadvies:

Deze Indiase gerechtjes vragen om een lichte en fruitige wijn. Een koele, droge Riesling of een lichte rosé zou hier uitstekend bij passen.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.8mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtpudding met Verse Aardbeien en Honing

Bereidingstijd20 minuten
opstijven2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eiwit
  • eetlepel sinaasappelsap
  • 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 4 toefjes munt

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng 2 eetlepels water aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een mengkom.
  • Roer de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk hier al roerend het gelatinemengsel bij.
  • Klop het eiwit stijf in een schone mengkom.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit door het yoghurtmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine puddingvormpjes die je eerst met koud water hebt omgespoeld.
  • Laat de puddingvormpjes in de koelkast minimaal 2½ uur opstijven.
  • Verwarm de resterende honing met het sinaasappelsap in een steelpan.
  • Voeg de aardbeien toe en laat de compote afkoelen.
  • Stort de yoghurtpuddinkjes elk op een bordje en schep de aardbeiencompote eroverheen.
  • Garneer elk bordje met een toefje munt.

Notities

Deze heerlijke yoghurtpudding kan ook worden geserveerd met vers fruit naar keuze, zoals frambozen, bosbessen of perziken.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.2mg | Sugar: 25g