Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegpakketje met zalm, garnalen en champignons

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Vis, Zeevruchten
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 220 gram zalmfilet
  • tijm
  • 1 st laurierblad
  • kruidnagelpoeder
  • 125 gram gepelde grote garnalen
  • 225 gram champignons
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 sjalot
  • zout peper
  • olijfolie
  • 1 eidooier
  • 1 kupje koffiemelk

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Vul een steelpan met een liter water met wat tijm, het laurierblad en een snufje nootmuskaat.
  • Breng aan de kook.
  • Pocheer de moten zalm gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Tijdens het pocheren, pel en snipper de sjalot.
  • Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij deze in vieren of zessen, naar gelang de grootte.
  • Haal de zalm met behulp van een schuimspan uit het kookvocht.
  • Verwijder de eventuele huid van de zalm en pluk de zalm uit elkaar met behulp van 2 vorken. Bewaar op een bord.
  • Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de de sjalot. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schuif de champignons wat opzij en bak de garnalen aan beide kanten mooi roze.
  • Voeg tijdens het bakken de paprika, kurkuma en de crème fraîche toe.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Rol het deeg uit op een snijplank.
  • Leg in het midden de zalm.
  • Daarop het champignon-garnalenmengsel.
  • Vouw het deeg dicht en druk goed de naden aan.
  • Meng de eidooier met de koffiemelk en bestrijk hiermee het bladerdeegpakketje met behulp van een kwastje.
  • Maak met behulp van een mesje wat streepje op het bladerdeeg, maar zorg er wel voor dat je niet door het deeg heen snijd.
  • Bak het pakketje gedurende 20 à 25 minuten.
  • Zodra het deeg een mooi kleurtje heeft haal je het uit de oven en verdeel je het over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vurige Cointreau Flensjestaart

geflambeerde, zoete flensjestaart
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Jigger Cointreau
  • 1 dl cognac of sterke vieux

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
  • Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
  • Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
  • Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.

Notities

  • Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
  • Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g