Recept afdrukken
No ratings yet

Kaapse kruisbes clafoutis

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 g Kaapse kruisbessen
  • 60 g gezouten boter
  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 60 g bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml room minstens 40% vet
  • 1 snufje zout
  • poedersuiker om te bestuiven
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven.
  • Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem.
  • Schud het teveel aan bloem eraf.
  • Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen.
  • Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal.
  • Smelt de boter in een sauspan.
  • Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost.
  • Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door.
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag.
  • Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven.
  • Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert.
  • Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.