Bloemkoolsaté met Thaise satésaus en pinda’s
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Geroosterde Pinda's

Barbecueën zonder vlees is niet alleen trendy, maar ook verrassend smaakvol. Probeer eens deze heerlijke gegrilde bloemkoolsaté, geserveerd met een pittige Thaise satésaus en knapperige zoete aardappelblokjes.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 615kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes 450 g
  • 1 bloemkool schoongemaakt en verdeeld in roosjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's

Instructies

  • ijg de bloemkoolroosjes aan metalen barbecuespiesen.
  • Meng kerrie, knoflookpoeder en komijn door de zonnebloemolie.
  • Bestrijk de bloemkoolspiesen met dit mengsel.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm in een steelpan de pindakaas, Thaise rode currypasta en kokosmelk.
  • Roer tot een gladde pindasaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gegrilde bloemkoolsaté op borden, bestrooi met alfalfa en pinda's.
  • Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Nutrition

Calories: 615kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 10g | Vet: 46g | Zout: 8mg