Bami panggang 4
geroosterde vakensbuikspek
Porties: 4
Ingrediënten
voor de saus:
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) chilisaus
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 theelepel suiker
- 1 eetlepel(s) maïzena
Instructies
- Maak in het vlees niet al te diepe inkepingen.
- Maak het zwoerd van het buikspek goed schoon met ruw papier of keukenpapier en wrijf het in met een flinke scheut cognac of whisky.
- Maak een marinade van de gekneusde knoflooktenen (1 theelepel knoflookpoeder), babi panggang kruiden, 5 kruidenmix, ve-tsin en de lichte ketjap en laat het vlees hierin tenminste 2 uur marineren.
- Steek daarna het zwoerd met metalen saté pennen vast om omklappen (door de inkepingen) van het vlees te voorkomen.
- Warm de oven voor op 175 graden.
- Dep het vlees voorzichtig droog met keukenpapier en bestrooi het zwoerd met zout.
- Leg de buiklap met het vleesgedeelte naar beneden op het rooster in de oven.
- Zet er een bakblik onder ca. 1 cm water erin om uitdrogen te voorkomen.
- Zet de oven hoog (225°C.) en braad het vlees in 40 min. weer
- Haal het vlees uit de oven, dep het droog en veeg het zout voorzichtig met een kwastje eraf.
- Zet het vlees opnieuw in de oven en draai deze lager.
- Zet na 10 min. de oven lager en dan na 10 min. nog eens.
- Haal het vlees uit de oven als het mooi bruin is en het zwoerd krokant is.
- Breng voor het sausje in een pannetje de tomatenpuree, chilisaus, azijn en de suiker met 1 dl water aan de kook op een matig vuur.
- Bind het met wat aangelengde maïzena.
- Haal de pennen uit het vlees en snijd het eerst in lange repen en daarna in blokjes.
Notities
Serveer het met warme rijst, atjar of verse komkommer.