Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien schuimtaart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 gram hazelnoten geroosterde
  • beschuit
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 7 ml vloeibare suikervervanger
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
  • Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
  • Zet hierna de oven hoger.
  • Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
  • Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
  • Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
  • Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
  • Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
  • Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
  • Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
  • Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippe-Saté op Thaise wijze

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Thailand
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 halve kip ontbeend en in stukjes van 2 tot 3 cm gesneden (gaat het best na de kip lichtjes te hebben ingevrozen)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ teelepel koriander poeder
  • ½ teelepel kerrie poeder
  • ¼ teelepel komijn poeder
  • 1 teelepel sambal oelek
  • 1 teelepel vers limoensap
  • 1 tot 1 1/2 eetlepels vis saus "Nham Pla" is het woord voor vissaus in het Thais
  • 1 eetlepel(s) bruine suiker
  • 2 eetlepel(s) olie

Instructies

Maak de marinade :

  • Doe de knoflook. koriander, kerrie, komijn, sambal oelek, limoensap, vis saus, bruine suiker en olie in de keukenrobot-mixer, en mix alle ingredienten onder elkaar (kan ook met de hand als u de knoflook perst of heel fijn snippert)
  • Marineer de kip in de marinade voor minimum 1 uur (een nachtje marineren laat de marinade natuurlijk volledig in het vlees trekken)
  • Vierendeel de ui.
  • Halveer elk kwart (maantje) van de ui en pel de rokken van de ui.
  • Plaats nu 1 stukje ui op een saté-stokje, dan een stukje kip en herhaal tot uw saté-stokje bijna vol is. Voeg als laatste een stukje ui toe.
  • Gril de satés voor 10 minuten aan 1 kant en 10 minuten aan de andere kant.
  • Gebruik de ui als indicator voor de hitte van uw gril : Als de ui binnen de 10 minuten zwart wordt, is uw vlees te dicht bij de gril of is de gril te warm.
  • Plaats het vlees verder weg van de gril en eet de zwarte ui niet op.

Notities

In Thailand is er geen ui op de satestokjes, wat de bereiding sneller maakt.