Aardappel-Olijven Muffins
Porties: 6
Equipment
- muffinbakplaat ingevet
Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek gesnipperd
- 2 sjalotjes gesnipperd
- Zout peper
- 2 eieren gesplitst
- 200 g rauwe aardappels geraspt
- 100 g bloem gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 g gesmolten boter
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 12 groene olijven in plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan tot het knapperig is.
- Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak nog 5 minuten.
- Laat afkoelen.
- Meng de eidooiers, geraspte aardappel, gezeefde bloem, bakpoeder, gesmolten boter, tijm, olijven, zout, peper, spek en sjalot in een kom.
- Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het aardappelmengsel.
- Vul de holletjes van de muffinbakplaat tot 2/3.
- Bak in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de muffins gaar zijn.