Cigarettes russes
Calories:
Equipment
- potlood
- paletmesje
Ingrediënten
- maak het deeg een dag vooraf)
- 2 eiwitten
- 100 g poedersuiker
- 40 g bloem
- 30 g boter
- snuifje zout
Instructies
- Meng de eiwitten met de poedersuiker (niet opkloppen).
- Meng er de bloem en zout bij en roer dit door het eiwit-suikermengsel.
- Smelt de boter en doe bij het beslag.
- Laat dit dunne beslag een nacht rusten uit de koelkast.
- Verwarm de oven tot 180-190 °C.
- Beboter een (zwarte) bakplaat of gebruik een bakplaat met antikleeflaag.
- Neem een eetlepel beslag en maak hier met de bolle achterkant van een lepel dunne ronde cirkels (8 à 10 cm mee.
- Laat genoeg ruimte en maak er 2 of 3 tegelijk.
- Schuif de bakplaat in de oven.
- Wacht 5 à 7 minuten.
- Haal de koekjes één voor één uit de oven als de randjes bruin beginnen te kleuren.
- Gebruik hiervoor een paletmesje
- Rol de koekjes terwijl ze nog heet zijn onmiddellijk om iets ronds (een inox buisje of een potlood) en duw de naad goed vast op tafel.
- De koekjes worden meteen hard.
- Snel zijn is dus de boodschap.
- Tijd om het volgende koekje uit de oven te pakken en op te rollen.