Parfait van kippenlevertjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel kippenbouillon vloeibare
  • 250 g kippenlevertjes
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g gezouten boter
  • 1 eetlepel armagnac of cognac (slijter)
  • zout
  • peper versgemalen
  • 2 takjes oregano verse
  • 2 voorgebakken ciabatta's met walnoten koeling
  • 1 theelepel olijfolie om in te vetten

Instructies

  • In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
  • Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boter in stukjes snijden en toevoegen.
  • Tot gladde, luchtige puree mengen.
  • Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • Blaadjes van takjes oregano plukken.
  • Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano.
  • Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Broodjes schuin in lange, dunne plakjes snijden.
  • Sneetjes op grillrooster ca. 10 cm onder hete grill in 2 à 3 minuten goudbruin roosteren halverwege keren.
  • Patévorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.