Zuurkoolstamppot met Chorizo en Geitenkaas

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 500kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • Aardappelschiller
  • Grote kookpan
  • Pureestamper of -pers
  • mes

Ingrediënten

  • 1 pakje kruidenzuurkool ongeveer 500 gram
  • 800 gram aardappels
  • 150 gram chorizo
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 80 gram groene olijven
  • Boter voor het pureren van de aardappels
  • Melk voor het pureren van de aardappels

Instructies

Aardappels Koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in een grote pan met water en een beetje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Giet de aardappels af en pureer ze met wat boter en melk tot een smeuïge puree.

Zuurkool Voorbereiden:

  • Laat de kruidenzuurkool goed uitlekken.
  • Roer de uitgelekte zuurkool door de aardappelpuree en verwarm het geheel goed door op een laag vuur.

Vulling Voorbereiden:

  • Snijd de chorizo, zachte geitenkaas en groene olijven in kleine blokjes.

Samenvoegen:

  • Voeg de blokjes chorizo, geitenkaas en olijven toe aan de zuurkool-aardappelpuree.
  • Roer alles goed door en zorg dat het geheel goed verwarmd is.

Serveren:

  • Zorg voor warme borden en verdeel de stamppot over de borden.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2mg | Sugar: 4g