Lasagne van Groenten
Porties: 6
Equipment
Ingrediënten
Voor de tomatensaus:
Groenten:
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 rode paprika's
Overige ingrediënten:
- 500 g mozzarella
- 250 g lasagnevellen zelfgemaakt of pak
- 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Voorbereiden:
- Tomatensaus: In een pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook 5 minuten zacht bakken.
- Voeg tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toe.
- Laat 30 minuten zacht stoven.
- Zeef de tomatenmoes boven een andere pan.
- Kook de puree zachtjes in tot 5 dl dikke saus.
- Breng op smaak met zout, peper en een mespunt suiker.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schil de aubergines en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik.
- Bestrijk beide zijden met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
- Leg ze dakpansgewijs in een grote ovenschaal, schenk er een scheutje water over en dek af met aluminiumfolie.
- Stoom de aubergines in de oven gedurende 30 minuten gaar.
- Dep de plakken droog met keukenpapier en laat afkoelen.
- Snijd de ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik.
- Gaar ze op dezelfde manier als de aubergines in de oven gedurende 20 minuten.
- Rooster de paprika's onder de grill, in een hete oven of boven een gasvlam tot de schil zwart is.
- Laat ze uitdampen in een plastic zak en verwijder de schil.
- Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en laat ze afkoelen.
Maken:
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Maak laagjes in de ovenschaal: begin met 1/4 van de tomatensaus, gevolgd door 1/3 van de lasagnevellen, aubergine (eerste keer), basilicumblaadjes en 1/3 van de mozzarella.
- Herhaal deze laagjes 2 keer, maar gebruik courgette in plaats van aubergine de eerste keer en paprika de tweede keer.
- Eindig met een laag tomatensaus.
- Verwarm de oven voor op 175 °C, strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne en bak gedurende 45 minuten.
Notities
Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade. Geniet ervan!