Clementinemarmelade
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg clementines
- 1 citroen
- 1 kg geleisuiker
- 1 vanillestokje
Instructies
- Was de clementines en de citroen grondig.
- Gebruik een dunschiller om brede repen van de schil af te schaven.
- Snijd de schilrepen in dunne reepjes en kook ze in 100 ml water gedurende 5 minuten in een
- steelpan.
- Voeg indien nodig extra water toe.
- Pel de clementines, snijd ze horizontaal doormidden en haal de partjes eruit.
- Verwijder de witte velletjes.
- In een grote, zware pan meng je de clementinepartjes met de geleisuiker.
- Voeg het merg van het vanillestokje en de schilreepjes toe.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het precies 4 minuten borrelend doorkoken zodra
- het weer begint te koken.
- Roer af en toe.
- Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
- Schenk de marmelade tot aan de bovenrand in schone potten en sluit ze direct af.
- Laat de potten met de marmelade ondersteboven afkoelen.
- Als de marmelade koud is, veeg je de potten aan de buitenkant schoon om eventuele gemorstheid te verwijderen.