Tandoori Aardappelsalade met Gebraden Kip
Servings: 4
Calories: 290kcal
Equipment
- slaschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Schil, was en snijd de aardappels in 8 partjes.
- Kook de aardappelpartjes in een pan met zout in ca.
- 10 minuten beetgaar.
- Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in hete olie in een steelpan.
- Pers de knoflook boven de ui uit en bak deze kort mee.
- Roer de tandoorikruiden erdoor en bak ze nog ca.
- 1 minuut zachtjes mee.
- Doe het uimengsel over in een kom en roer de Griekse yoghurt en citroensap erdoor.
- Spoel de aardappelpartjes af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de gebraden kipfilet in reepjes en vervolgens in helften.
- Maak de paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
- Knip de munt en koriander fijn.
- Schep de aardappels, kip, paprika en kruiden door de tandoorisaus.
- Breng op smaak met zout.
- Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
- Was de komkommer en snijd de helft in dunne plakjes en de andere helft in kleine blokjes.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuitjes door de salade.
- Doe de salade over in een slaschaal.
- Leg de plakjes komkommer langs de rand van de salade.
- Strooi de rest van de bosuitjes eroverheen.
- Serveer met geroosterde shoarmabroodjes.
Nutrition
Calories: 290kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 21g | Vet: 11g