Recept afdrukken
No ratings yet

Biersoep 3

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram bleekselderij
  • 250 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 liter kippenbouillon
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • 150 gram gerookte ham magere / in snippers
  • 2 eetlepels bladselderij

Instructies

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  • Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
  • Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed door.
  • Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal tripel bij.

Notities

U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Florida Soep

Serveer de Florida Soep warm als voorgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: America
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 40 gram bloem
  • 50 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 blaadje foelie
  • 40 gram boter
  • 1 sneetje brood in kleine vierkantjes
  • 1 wortel fijngehakt
  • 50 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eieren dooiers en eiwitten apart
  • ½ deciliter room
  • 1 banaan in plakjes
  • Peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit deze tot de ui glazig is.
  • Voeg de bloem toe aan het groentemengsel en roer goed om een witte roux te maken.
  • Giet langzaam de kippenbouillon in de pan terwijl je blijft roeren.
  • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg de plakjes champignons en blokjes kippenvlees toe aan de soep en laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
  • Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Klop de room en de dooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
  • Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
  • Verdeel wat plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
  • Garneer met gehakte peterselie en strooi er wat broodcroûtons overheen.
  • Breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Tomatensoep Fedora

Serveer de tomatensoep Fedora als voorgerecht of als lichte maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Soep
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram vermicelli

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer goed om een witte roux te maken.
  • Voeg langzaam de kippenbouillon toe aan de roux, terwijl je blijft roeren, om een gladde soep te vormen.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de soep en roer goed door.
  • Kook ondertussen de vermicelli gaar in een aparte pan met wat bouillon volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de soep warm, gegarneerd met de gekookte vermicelli.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper.