Recept afdrukken
No ratings yet

Pornstar Martini Dessert

Recept categorieën: Dessert
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4

Ingrediënten

Tiramisu

  • 250 g mascarpone
  • 250 g slagroom opgeklopte
  • 60 g suiker
  • 2 eieren

Meringue

  • 150 g suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eiwitten

Passievrucht coulis

  • 65 g passievrucht
  • 18 g suiker

Overige ingrediënten

  • 85 g roomboter cake
  • 130 g passievrucht ijs

Instructies

Allereerst gaan we aan de slag met de Meringue.

  • Doe hiervoor de eiwitten in een super schone kom.
  • Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit.
  • Klop de eiwitten met een mixer op, samen met het zout, tot deze bijna stijf is.
  • Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de suiker door het eiwitmengsel heen.
  • Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit.
  • Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100 ºC ongeveer 2 uur.
  • Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.

We gaan de tiramisu klaarmaken!

  • Klopt de eieren met de suiker tot een gladde luchtige massa.
  • Sla vervolgens de mascarpone luchtig met bijvoorbeeld een keukenmachine.
  • Sla de mascarpone massa onder het ei mengsel door, en voeg hier de opgeklopte slagroom aan toen.
  • Let op! zet de massa hierna meteen koud in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
  • Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees uit de vrucht.
  • Doe het vruchtvlees en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook zodat deze een beetje indikt.
  • Haal het pannetje van het vuur en laat deze goed koud worden.
  • Wanneer de passievrucht coulis goed koud is en de tiramisu voldoende opgestijfd is kun je de coulis door de tiramisu heen spatelen
  • Snijd de cake in mooie vierkanten blokjes en verdeel deze over de bakjes.
  • Doe hier bovenop de passievrucht tiramisu.
  • Leg in ieder bakje een bolletje passievrucht ijs op de tiramisu en maak het af met de meringue.