Schwartzwalder kirschtorte
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 100 gram paneermeel
- 60 gram amandelen
- 50 gram cacaopoeder
- 70 gram bloem
- 400 gram morellen
- 60 gram poedersuiker
- 8 ei
- 1 ei
- 8 ei
- 6 dl slagroom
- 10 centiliter kirsch
- chocola
- 10 rode bigareaux
Instructies
- Klop de eigelen met het ei, de suiker en een eetlepel water luchtig op.
- Spatel hier de beschuit en de amandelen onder.
- Sla de eiwitten zeer stijf en spatel ook deze onder de eigelen.
- Zeef de cacaopoeder samen met de bloem en spatel ook dit onder het beslag.
- Bak dit af in een taartpan van 25 cm. die beboterd en bestoven is met bloem, in een oven van 160 graden C in ongeveeer 20 minuten.
- Laat omgekeerd op een rekje afkoelen en snij de taart horizontaal in 3 lagen.
- Trempeer de lagen met de helft van de kirch.
- De morellen op sap heb je intussen gebonden met maizena en weer af laten koelen.
- Maskeer de onderste plak met een deel van de met de poedersuiker opgeslagen room.
- Leg hier bovenop de tweede plak welke wordt bedekt met de morellen en een weinig geslagen room.
- Leg hier de deksel op en maskeer rondom en bovenop met geslagen room.
- Versier met chocoladenkrullen en rozetten geslagen room en garneer met de bigareaux.