Recept afdrukken
No ratings yet

Luchtige Maanzaad Scones met Aardbeienjam en Mascarpone

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Engeland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 25 g boter
  • 75 ml karnemelk plus extra om te bestrijken
  • 1 ei losgeklopt (gebruik de helft)
  • 1 eetlepel maanzaad
  • Aardbeienjam voor het serveren
  • 125 g mascarpone voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met suiker en een mespunt zout.
  • Wrijf de boter met je vingertoppen door het meelmengsel totdat er een kruimelige massa ontstaat.
  • Voeg de karnemelk en de helft van het losgeklopte ei toe aan het mengsel (de andere helft van het ei wordt niet gebruikt).
  • Voeg het maanzaad toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Voeg indien nodig een beetje extra bakmeel toe als het deeg te vochtig is.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 2 cm dik.
  • Steek met een uitsteekvorm 6 cirkels uit het deeg.
  • Leg de deegcirkels op de bakplaat, bestrijk ze met een beetje karnemelk en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Serveer de scones lauwwarm of koud met aardbeienjam en mascarpone.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze luchtige maanzaad scones als heerlijk ontbijt of als lekkere traktatie bij de thee.

Wijnadvies:

Deze maanzaad scones passen goed bij een kopje Earl Grey thee of een glas mousserende wijn, zoals een Prosecco. De frisse en lichtzoete smaken van de scones combineren goed met de aromatische tonen van de thee of de verfrissende bubbels van de wijn.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3mg | Sugar: 8g