Brusselse wafels 2
Porties: 32 stuks
Equipment
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 30 gr verse gist of 1 eetlepel gedroogde gist
- 3 dl lauwwarme melk
- 175 gr gesmolten boter
- zout
- 30 gr suiker
- 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
- 2 eetlepels oranjebloesemwater of
- sinaasappellikeur
- 2 eieren en 4 gesplitste eieren
- 3 dl stijfgeklopte slagroom
- gesmolten geklaardeboter
garnering:
- vanillesuiker
- vers fruit
- slagroom lobbig geklopte
Instructies
- Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Los de gist in de melk op, schenk het mengsel in het kuiltje op het deeg en meng het goed.
- Dek het beslag af en laat het op een warme plaats ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Roer er daarna de boter, een snufje zout, de suiker, de sinaasappelschil, het
- oranjebloesemwater en de 2 hele eieren door.
- Roer de eidooiers en de stijfgeklopte slagroom door het beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
- Laat het beslag op een warme plaats nogmaals ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Verwarm een wafelijzer, bestrijk het met geklaarde boter en vul het aan één kant met een lepel beslag.
- Sluit het ijzer en draai het om ,zodat het beslag naar de andere kant loopt en bak de wafel boven laag vuur aan één kant in ± 3 minuten geel.
- Draai het wafelijzer om en bak de andere kant in ± 3 minuten geel.
- Neem de wafel uit het ijzer ,knip de randen eventueel bij en houd ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200°C warm.
- Bak op deze manier alle wafels.
- Leg de wafels niet op elkaar op de bakplaat.
- Bestrooi ze voor het serveren met vanille- of poedersuiker en geef er vers fruit en geklopte slagroom bij.
Notities
Ook lekker met rodebessengelei.