Vanillewafels van Sofie Dumont
Calories:
Equipment
- wafelvork, of satéstokje
Ingrediënten
Voor 15 à 20 wafels:
- 300 g bloem
- 1 snuifje bakpoeder
- 250 ml melk
- snuifje zout
- 40 g suiker
- 30 g honing
- 100 g boter
- 2 eieren 100 g
- 1 vanillestok
- arachide-olie
Instructies
- Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit.
- Voeg bij de boter.
- Roer de malse boter tot crème.
- Voeg de suiker en de honing toe en roer goed.
- Voeg één voor één de eieren toe en roer telkens tot de vloeistof wordt opgenomen.
- Roer er straalsgewijs de helft van de melk bij.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng onder het beslag..
- Voeg de rest van de melk toe en roer tot een glad deeg.
- Laat het deeg een halfuurtje rusten.
- Verhit het wafelijzer en smeer voor je begint te bakken éénmalig in met een likje arachide-olie.
- Bak de wafels in 2 à 3 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.
- TIP:
- Werp het vanillestokje niet weg.
- Daarvoor zijn ze veel te kostbaar.
- Steek het in een pot met gewone suiker, na verloop van tijd heb je echte vanillesuiker.
- Ik laat zo’n stokje drogen op het fornuis of de oven.
- Daarna mix ik helemaal fijn en dan krijg je heerlijk vanillepoeder dat je in allerlei gebak kan gebruiken.
- Een echte aanrader!
- Ook dit kan je gebruiken in plaats van een vanillestok.
- Soms meng ik nog gauw wat rozijnen onder het deeg
Notities
Lekker met een glas koude melk.