In kruiden en suikersiroop ingemaakte Appels
Recept afdrukken
No ratings yet

In kruiden en suikersiroop ingemaakte Appels

Altijd wanneer ik appeltaart heb gebakken houd ik appels over. Afgezien van appeltaart eet ik nooit appels en mijn vriend is er allergisch voor. Tja, wat te doen met die appels? Inmaken en voor een volgende appeltaart bewaren! Dat maakt sowieso de appels echt superlekker en je appeltaart uniek. Het recept is zo simpel en je kunt de appels echt wekenlang bewaren.
Recept categorieën: Bewaren, Fruit
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de siroop:
  • 1 deel water
  • 1 deel suiker
  • Steranijs
  • Kruidnagel
  • Schil van 1 citroen en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp
  • Kaneelstokje
  • Scheutje azijn

Instructies

  • Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden.
  • Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken.
  • Dus niet door en door gaar.
  • Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen.
  • Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren.

Boerenmeisjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Ambachtelijke Boerenabrikozen

Bereidingstijd5 minuten
42 dagen
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 Stuks
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gewelde abrikozen
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml brandewijn
  • ½ sinaasappel
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Was de abrikozen grondig in heet water, laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  • Schil de sinaasappel dun.
  • Reinig een inmaakpot grondig.
  • Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en giet de brandewijn erover.
  • Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
  • Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
  • Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.

Notities

Geniet van boerenabrikozen met roomijs, in roomdesserts, of voeg ze toe aan sauzen zoals kippenjus.
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 1g