Mediterrane Kikkererwtensoep met Parmezaanse Kaas

Mediterrane Kikkererwtensoep met Parmezaanse Kaas

Een smakelijke en voedzame mediterrane soep met kikkererwten, groenten en Parmezaanse kaas. Perfect voor een lichte maaltijd!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Soep-pan

Ingrediƫnten

  • 100 g vegetarische ham in reepjes
  • 1 blik kikkererwten ca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el verse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
  • 1 l groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • 3 el olijfolie
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de bleekselderij, tijm en groentebouillon toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep bestrooid met de geraspte Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de soep.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 11 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Groenten / Soep
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden