Met ijs gevulde groenten

Met ijs gevulde groenten

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 9 citroenen
  • ½ lit. slagroom
  • suiker

Instructies

  • Halveer 6 citroenen, op 2/3 van hun dikte.
  • Het vruchtvlees er uit halen zonder de schil te kwetsen.
  • Zet deze in de freezer.
  • Het vruchtvlees van de leeggehaaide citroenen en het sap van de overige uitpersen.
  • U moet ongeveer ½ lit.
  • Sap bekomen, als u naar uw smaak gesuikerd hebt.
  • Voeg de slagroom bij het sap, giet over in een ijsemmer en zet in freezer op diepvriezer.
  • Aals de crème gestold is (niet te hard is geworden), de verharde schillen daarmee vullen.
  • Terug in de koelinstallatie plaatsen, tot het ijs stijf is.
  • Twintig minuten voor het opdienen uit de koelkast halen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Indien u geen ijsemmer hebt, giet dan het mengsel in een slakom, die in de vrieskast gaat. krachtig opkloppen, 3 a 4-maal, met tussenpozen van 20 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit / Groenten