Mini petit beurre kerstkoekjes

Mini petit beurre kerstkoekjes

Mini petit beurre kerstkoekjes

Porties: 5 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje ronde Maria koekjes
  • 1 kommetje met hagelslag
  • 1 mok zeer sterke koffie
  • 1 dopje whisky
  • Vanille extract
  • 120 gram suiker
  • 50 gram water
  • 50 gram eiwit
  • 180 gram echte boter op kamertemperatuur en in stukjes gesneden.
  • 5 kerst chocolaatjes naar keuze

Instructies

  • Voeg de Whisky toe aan de koffie en laat deze afkoelen.
  • Breng de 120 gr suiker met 50 gr water aan de kook en breng het naar een temperatuur van 121°C.
  • Ondertussen zet je de machine aan om de 2 eiwitten op te kloppen.
  • Wanneer het suikerwater op temperatuur is schenk je dit voorzichtig in een kleine straal bij het eiwit terwijl de machine gewoon verder klopt.
  • Laat dit nu geheel koud kloppen.
  • Voeg dan stukje voor stukje de boter toe. Laat de machine gewoon verder kloppen.
  • Voeg als laatste het vanille extract toe.
  • Verdeel de inhoud over 2 spuitzakken. 1 met een rond mondje, 1 met een Wilton 1M mondje.
  • Neem de koekjes erbij.
  • Dop het eerste koekje met de bovenkant in de koffie en leg het koekje met de droge kant op een bordje.
  • Spuit er een dot botercrème op (zak met het ronde spuitmondje).
  • Sop het volgende koekje met de onderkant in de koffie en leg het op de dot botercreme.
  • Leg hier weer een dot botercreme op.
  • Ga verder met het opbouwen tot je 6 koekjes hebt opgewerkt.
  • Smeer nu op de zijkant wat botercreme en smeer dit over de gehele zijkant uit met een paletmesje.
  • Rol deze door de hagelslag.
  • Als laatste koekje spuit je een rozet op het bovenste koekje en werk je het af met een kerst chocolaatje

Notities / Tips / Wijnadvies

Kan ook met chocomelk gemaakt worden i.p.v. koffie en je kunt de alcohol ook vervangen door een andere alcohol of geheel weglaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart