Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje ronde Maria koekjes
- 1 kommetje met hagelslag
- 1 mok zeer sterke koffie
- 1 dopje whisky
- Vanille extract
- 120 gram suiker
- 50 gram water
- 50 gram eiwit
- 180 gram echte boter op kamertemperatuur en in stukjes gesneden.
- 5 kerst chocolaatjes naar keuze
Instructies
- Voeg de Whisky toe aan de koffie en laat deze afkoelen.
- Breng de 120 gr suiker met 50 gr water aan de kook en breng het naar een temperatuur van 121°C.
- Ondertussen zet je de machine aan om de 2 eiwitten op te kloppen.
- Wanneer het suikerwater op temperatuur is schenk je dit voorzichtig in een kleine straal bij het eiwit terwijl de machine gewoon verder klopt.
- Laat dit nu geheel koud kloppen.
- Voeg dan stukje voor stukje de boter toe. Laat de machine gewoon verder kloppen.
- Voeg als laatste het vanille extract toe.
- Verdeel de inhoud over 2 spuitzakken. 1 met een rond mondje, 1 met een Wilton 1M mondje.
- Neem de koekjes erbij.
- Dop het eerste koekje met de bovenkant in de koffie en leg het koekje met de droge kant op een bordje.
- Spuit er een dot botercrème op (zak met het ronde spuitmondje).
- Sop het volgende koekje met de onderkant in de koffie en leg het op de dot botercreme.
- Leg hier weer een dot botercreme op.
- Ga verder met het opbouwen tot je 6 koekjes hebt opgewerkt.
- Smeer nu op de zijkant wat botercreme en smeer dit over de gehele zijkant uit met een paletmesje.
- Rol deze door de hagelslag.
- Als laatste koekje spuit je een rozet op het bovenste koekje en werk je het af met een kerst chocolaatje
Notities / Tips / Wijnadvies
Kan ook met chocomelk gemaakt worden i.p.v. koffie en je kunt de alcohol ook vervangen door een andere alcohol of geheel weglaten.