Mueslibol met Kaas, Appel en Gemberjam

Mueslibol gevuld met halvarine, gemberjam, een plak jong belegen kaas en dunne schijfjes appel, gepresenteerd op een kleurrijk bord met verse appelpartjes en een schaaltje jam erbij.

Mueslibol met Kaas, Appel en Gemberjam

Een heerlijke mueslibol met jong belegen kaas, frisse appel en een vleugje gemberjam. Perfect voor een snelle lunch of voedzaam tussendoortje!
Porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mueslibol
  • Halvarine of margarine
  • 1 eetlepel gemberjam
  • ¼ stevige appel in dunne schijfjes gesneden
  • 1 plak jong belegen kaas

Instructies

  • Snijd de mueslibol open en bestrijk beide snijvlakken met halvarine of margarine en gemberjam.
  • Vouw de plak jong belegen kaas dubbel en leg deze op de onderste helft van de mueslibol.
  • Leg de schijfjes appel bovenop de kaas.
  • Plaats de bovenkant van de mueslibol erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg wat verse korianderblaadjes toe voor een verrassende smaakcombinatie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Duitse Riesling past perfect bij de frisse appel, romige kaas en zoete gemberjam van deze mueslibol.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Kaas / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch