Ninh Toa

(Pittige gehaktballetjes)
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 lente uitjes
  • 2 teentje knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 750 gram gehakt
  • 3 hale blaadjes ijsbergsla
  • saus
  • 2 el fijngehakte pinda's
  • 1 fijn gehakt rood pepertje
  • 2 el koriander
  • 1 el fijngehakte gemberwortel
  • 2 sap v limoenen
  • 165 ml kokosmelk

Instructies

  • Hak de lente-ui, knoflook en gemberwortel fijn en meng dit met het ei, zout en peper door het gehakt.
  • Draai van het gehaktmengsel balletjes van 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
  • Rooster ze in ongeveer 15 tot 20 minuten rondom gaar.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de saus.
  • Omwikkel de gare balletjes met een reepje sla en rijg ze weer aan een stokje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Rundvlees / Warme hapjes