Ninh Toa
(Pittige gehaktballetjes)
Ingrediënten
- 6 lente uitjes
- 2 teentje knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 ei
- zout en peper
- 750 gram gehakt
- 3 hale blaadjes ijsbergsla
- saus
- 2 el fijngehakte pinda's
- 1 fijn gehakt rood pepertje
- 2 el koriander
- 1 el fijngehakte gemberwortel
- 2 sap v limoenen
- 165 ml kokosmelk
Instructies
- Hak de lente-ui, knoflook en gemberwortel fijn en meng dit met het ei, zout en peper door het gehakt.
- Draai van het gehaktmengsel balletjes van 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
- Rooster ze in ongeveer 15 tot 20 minuten rondom gaar.
- Meng intussen de ingrediënten voor de saus.
- Omwikkel de gare balletjes met een reepje sla en rijg ze weer aan een stokje.