Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- combi-stoomoven
Ingredients
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- Snufje zout
- 1 eetlepel limoensap
- Geraspte schil van 1 limoen
- 250 gram bloem gezeefd + extra bloem om te bestuiven
Instructions
- Verwarm de combi-stoomoven voor op:
- Combinatiestand – Hetelucht Plus op 150°C met 100% vocht, of
- Combinatiestand – Boven- en onderwarmte op 170°C met 100% vocht.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de boter en suiker met behulp van een keukenmachine gedurende ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix goed na elk ei.
- Voeg een snufje zout, limoensap en limoenrasp toe aan het mengsel en meng goed.
- Spatel geleidelijk de gezeefde bloem door het beslag totdat alles goed is opgenomen.
- Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
- Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Plaats de cakevorm in de voorverwarmde combi-stoomoven en bak gedurende ongeveer 60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden van de cake steekt.
- Laat de cake enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een prachtig effect, bak de cake in een rozenbakvorm. Serveer de afgekoelde cake op een cakeplateau, bestrooi met poedersuiker en garneer met verse frambozen en blauwe bessen.