Oma’s cake

Oma’s Limoen Cake

Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • Geraspte schil van 1 limoen
  • 250 gram bloem gezeefd + extra bloem om te bestuiven

Instructions

  • Verwarm de combi-stoomoven voor op:
  • Combinatiestand – Hetelucht Plus op 150°C met 100% vocht, of
  • Combinatiestand – Boven- en onderwarmte op 170°C met 100% vocht.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Meng de boter en suiker met behulp van een keukenmachine gedurende ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix goed na elk ei.
  • Voeg een snufje zout, limoensap en limoenrasp toe aan het mengsel en meng goed.
  • Spatel geleidelijk de gezeefde bloem door het beslag totdat alles goed is opgenomen.
  • Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Plaats de cakevorm in de voorverwarmde combi-stoomoven en bak gedurende ongeveer 60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden van de cake steekt.
  • Laat de cake enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een prachtig effect, bak de cake in een rozenbakvorm. Serveer de afgekoelde cake op een cakeplateau, bestrooi met poedersuiker en garneer met verse frambozen en blauwe bessen.

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze verfrissende limoen cake.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch