Ovenschotel snijbiet met aardappel

Ovenschotel snijbiet met aardappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos(jes) snijbiet in repen gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 scheutje olijfolie
  • 500 g aardappels geschild en in stukken
  • 1 deciliter melk
  • boter
  • 2 ei
  • peper kruidenzout
  • nootmuskaat
  • 1 mosterd
  • 75 g geraspte kaas geen oude kaas
  • 4 eetlepel paneermeel

Instructies

  • Kook de aardappels gaar en maak er met melk, boter, peper, kruidenzout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree van.
  • Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe.
  • Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuit-kruim door.
  • Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat.
  • Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijkelijk.
  • Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel.
  • Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant mooi lichtbruin is.
  • Lekker met een (komkommer)salade erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips: Variatie met andere groenten. Deze ovenschotel is ook erg lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet. Ook stukjes paprika en gedroogde tomaat (in olijfolie) passen goed in deze ovenschotel.
Variatie extra gevuld: meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt of blokjes veg. ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch