Pad breow wan puk

Zoetzure groenten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 4 tenen knoflook ongepeld geplet en gehakt
  • 1 ui in ringen
  • 20 g bloemkool in zeer kleine roosjes
  • ½ wortel geschild en in 3 cm lang reepjes
  • 2-4 mini-maïskolfjes halveren in delengte en overdwars
  • ½ komkommer in blokjes van 3 cm
  • 6 peulen schoongemaakt en gehalveerd
  • 50 g ananas stukjes
  • 1 tomaat in 8 stukjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet ze aan de kant.
  • Verhit de olie in een wok op een matig vuur, fruit hierin de knoflook totdat deze begint te geuren, voeg de ui toe en schep alles om.
  • Voeg de bloemkool, wortel, komkommer, mini-maïs en peulen toe en roerbak alles 2 min.
  • Doe de ananas, tomaat en de saus erbij en roerbak alles 2 min. of tot de groente gaar is.
  • Serveer heet.
  • Een groot toevoeging bij elk Thais gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch