Pad breow wan puk
Zoetzure groenten
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 4 tenen knoflook ongepeld geplet en gehakt
- 1 ui in ringen
- 20 g bloemkool in zeer kleine roosjes
- ½ wortel geschild en in 3 cm lang reepjes
- 2-4 mini-maïskolfjes halveren in delengte en overdwars
- ½ komkommer in blokjes van 3 cm
- 6 peulen schoongemaakt en gehalveerd
- 50 g ananas stukjes
- 1 tomaat in 8 stukjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet ze aan de kant.
- Verhit de olie in een wok op een matig vuur, fruit hierin de knoflook totdat deze begint te geuren, voeg de ui toe en schep alles om.
- Voeg de bloemkool, wortel, komkommer, mini-maïs en peulen toe en roerbak alles 2 min.
- Doe de ananas, tomaat en de saus erbij en roerbak alles 2 min. of tot de groente gaar is.
- Serveer heet.
- Een groot toevoeging bij elk Thais gerecht.