Paella a la Sandra
Vandaag Paella gemaakt.Voor 4 personen, 10 punten per persoon. Wil je minder punten, laat dan de chorizo weg, dan is het gerecht 7 punten per persoon
Ingrediƫnten
- 250 gram Lassie Paella rijst goed wassen (ongekookt)
- 250 gram gerookte kipfilet (in blokjes gesneden)
- 150 gram gemengde zeevruchten ontdooit
- 150 gram grote garnalen gekookt, diepvries, ontdooit
- 150 gram mosselen diepvries, ontdooit
- 100 gram chorizo in plakjes gesneden
- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
- 1 groene paprika in reepjes gesneden
- 150 gram velderwtjes diepvries, ontdooit
- 2 uien klein gesnipperd
- 1 vleestomaat in blokjes gesneden
- 2 kip bouillonblokjes verkruimeld
- 400 ml water
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 bos(jes) peterselie klein gehakt
- 1 scheutje citroensap
- 100 ml witte wijn
- 1 dessertlepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,1 mg saffraan draadjes
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Meng de kip bouillonblokjes met het water en meng de saffraandraadje met een eetlepel heet water.
- Doe wat van de bouillon in een (paella)pan en fruit daarin de ui, paprika en de knoflook heel even.
- Voeg de chorzio toe en roerbak een paar minuutjes mee.
- Doe de rijst erbij en roerbak dat een minuut op hoog vuur.
- Blus af met de wijn en laat de wijn even twee minuutjes inkoken.
- Doe de saffraan, de paprikapoeder, de kurkuma en de rest van de bouillon erbij, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zacht staan zonder te roeren .
- Haal na 15 minuten de deksel eraf en voeg de tomaat, erwten, mosselen, garnalen, zeevruchten en gerookte kipfilet toe.
- Roerbak dat nog een minuut of 5 tot 7 onder af en toe omscheppen.
- Draai het vuur uit en doe de peterselie en een scheutje citroensap erbij.
- Roer door elkaar, proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe.