Paprika tricolore pizza

Tricolore Paprika Pizza

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 1 portie zelfgemaakte pizzasaus
  • 1 zakje paprika tricolore rood, geel, groen, in dunne ringen gesneden
  • 6 plakken schouderham in reepjes gesneden
  • 1 zakje geraspte kaas 30+
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier en plaats het direct op de bakplaat.
  • Verdeel de zelfgemaakte pizzasaus gelijkmatig over de bodem en bestrooi met kaas naar smaak.
  • Beleg met de reepjes schouderham.
  • Verdeel de verschillende kleuren paprika in drie banen over de lengte van de pizza.
  • Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Bak de pizza onderin de oven gedurende 15-20 minuten, tot hij goudbruin is.
  • Snijd de pizza na het bakken in de gewenste vorm en serveer direct.
  • Buon appetito!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot past goed bij de smaken van de paprika en ham op de pizza.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 19 g | Vet: 17 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch