Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 120 gram pasta volkoren gekookt volgens verpakking
- 400 gram courgette pasta
- 300 gram kipbraadworst ontveld en in stukjes
- 1 pot pastasaus Toscana 260 gram
- 1 rode peper klein gesneden
- 10 kleine tomaatjes gehalveerd
- 1 rode ui gesnipperd
- 100 gram kruidenkaas light
- 1 bos(jes) basilicum alleen de blaadjes
- 100 gram rucola gesneden
- 3 stengels bleekselderij gesneden
- 200 gram Bonduelle velderwtjes diepvries, hoeft niet ontdooit
- 1 dessertlepel knoflookpoeder
- 1 blokjes groentebouillon om de pasta in te koken
- 1 blokjes runderbouillon verkruimeld, om door de saus te mengen
- 1,5 eetlepel Greensweet Stevia Brown 25 gram
- zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het groentebouillonblokje.
- Bak de kipbraadworst met de ui, de peper, de Greensweet Stevia Brown en de bleekselderij zonder boter of olie een minuut of 5 in een wok al roerend aan.
- Voeg de pastasaus en het knoflookpoeder toe.
- Roer goed door elkaar en roerbak 2 minuten.
- Voeg dan de velderwtjes, het verkruimelde runderbouillonblokje en de kruidenkaas toe.
- Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
- Laat een minuut of 5 staan zonder deksel.
- Doe na die 5 minuten de pasta en de courgettepasta erbij en meng dat goed door elkaar.
- Voeg dan de helft van de gesneden rucola, de gehalveerde tomaatjes en de basilicumblaadjes toe.
- Roer alles door elkaar en laat nog 2 minuutjes warm pruttelen.
- Strooi nog wat zwarte verse peper over het gerecht.
- Schep de rest van de rucola in een diepbord en schep de pasta er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je nog punten over, kun je er lekker een eetlepel geraspte kaas over heen doen.