Peren-kwarktaart
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- een snufje zout
- 125 gram witte basterdsuiker
- 175 gram boter
- 1 ½ eetlepel custardpoeder
- 1 ½ eetlepel rum
- 450 gram magere kwark
- 3 theelepels kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels geschaafde amandelen
- 3 theelepels citroenrasp
- 750 gram niet te rijpe handperen
- 1 ei
Instructies
- Doe 225 gr bloem, zout, 100 gr basterdsuiker en de boter in een kom, snijd met 2 messen de boter door de bloem, kneed het tot een bal en laat die in de koelkast ± 15 minuten rusten.
- Roer de custard, de rum en 1 1/2 eetlepel water in een kopje tot een glad papje.
- Doe de kwark, de kaneel, 2 eetlepels basterdsuiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en de amandelen in een kom en roer dit door elkaar.
- Schil de peren en roer die door de kwark.
- Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bestuif het aanrecht met 2 eetlepels bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 25
- cm doorsnee.
- Voorzie de vorm van een opstaande rand en schep het kwarkmengsel erin.
- Rol de rest van het deeg weer tot een ronde lap uit en bedek de kwark hiermee.
- Druk de zijkanten met een vork aan en bestrijk de bovenkant met het ei.
- Bak de taart in ± 1 uur goudbruin en gaar.
- Laat hem in de vorm afkoelen en zet hem dan in koelkast.
- Deze kwarktaart is de dag erop nog lekkerder.