Neem de helft van een pak zacht zachte boter en meng die boter met evenveel bloemsuiker tot een schone, gladde massa die iets witter is dan de oorspronkelijke boter – de durvers kunnen er eventueel een scheut cognac aan toevoegen – nu heb je boterroom.
Giet de koffie in een ruime schaal.
Bouw de taart meteen op de schotel want je kunt ze nadien niet meer verplaatsen.
Dip de koekjes kort in de koffie, draai ze eens om en leg ze op de schotel.
Op de eerste laag koekjes, smeer je voorzichtig een laag boterroom en zo bouw je de taart op in verschillende lagen.
Heb je voldoende lagen naar je smaak, bestrijk je de bovenkant en de zijkanten van de taart goed met een laag boterroom – in de bovenkant kun je eventueel nog lijntjes trekken met je vork ter versiering.
Werk af door er een laagje cacaopoeder over te strooien.
Zet de taart tot slot in de koelkast om op te stijven.