Petit beurre taart

Petit beurre taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 koppen sterke koffie
  • half pak zachte boter
  • petit beurre koekjes

evenveel

  • bloemsuiker

Instructies

  • Zet 2 koppen straffe koffie en laat die afkoelen.
  • Neem de helft van een pak zacht zachte boter en meng die boter met evenveel bloemsuiker tot een schone, gladde massa die iets witter is dan de oorspronkelijke boter – de durvers kunnen er eventueel een scheut cognac aan toevoegen – nu heb je boterroom.
  • Giet de koffie in een ruime schaal.
  • Bouw de taart meteen op de schotel want je kunt ze nadien niet meer verplaatsen.
  • Dip de koekjes kort in de koffie, draai ze eens om en leg ze op de schotel.
  • Op de eerste laag koekjes, smeer je voorzichtig een laag boterroom en zo bouw je de taart op in verschillende lagen.
  • Heb je voldoende lagen naar je smaak, bestrijk je de bovenkant en de zijkanten van de taart goed met een laag boterroom – in de bovenkant kun je eventueel nog lijntjes trekken met je vork ter versiering.
  • Werk af door er een laagje cacaopoeder over te strooien.
  • Zet de taart tot slot in de koelkast om op te stijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Hartige taart
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch