Pittige borrelballetjes met olijvendip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 2 takjes verse peterselie fijn gehakt
  • 10 groene olijven zonder pit, fijn gehakt
  • 100 ml halvanaise
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • versgemalen peper
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 5 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • zout
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Roer in een kom de halvanaise, crème fraîche, peterselie, olijven en peper tot een romige olijvendip.
  • Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, sjalotje, chilisaus, zout en peper door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en draai er balletjes van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 6 minuten op een zacht vuur gaar.
  • Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij.
  • Serveer de balletjes warm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Vlees