Pittige borrelballetjes met olijvendip
Ingrediënten
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2 takjes verse peterselie fijn gehakt
- 10 groene olijven zonder pit, fijn gehakt
- 100 ml halvanaise
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- versgemalen peper
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 5 eetlepel(s) paneermeel
- 2 eetlepel(s) chilisaus
- zout
- 1 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Roer in een kom de halvanaise, crème fraîche, peterselie, olijven en peper tot een romige olijvendip.
- Kneed in een kom het gehakt met ei, paneermeel, sjalotje, chilisaus, zout en peper door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 20 gelijke porties en draai er balletjes van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 6 minuten op een zacht vuur gaar.
- Schep de balletjes op een schaal en serveer de olijvendip er in een kom bij.
- Serveer de balletjes warm.