Pittige Surinaamse Spaghetti met Kip
Deze pittige Surinaams-Chinese spaghetti met kip, groenten en pindasaus is vol smaak en perfect voor liefhebbers van kruidige roerbakgerechten.
Ingrediënten
- 1 Madam Jeanette peper
- 10 eetlepels olie
- 150 gram doperwten
- ¼ stuk komkommer
- 2 takken selderij
- 2 theelepels tomatenpuree
- 250 gram kipfilet
- 500 gram spaghetti
- Faja Lobi Bami roerbakmix
- Faja Lobi Pinda-Satèsaus
- Zout
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze enkele minuten tot gaar.
- Voeg 6 eetlepels Bami-roerbakmix, doperwten, tomatenpuree, peper en selderij toe.
- Roerbak het geheel enkele minuten.
- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan het mengsel.
- Bak het geheel 10 minuten op laag vuur terwijl je omschept.
- Snijd de komkommer in reepjes.
- Voeg de komkommer toe in de laatste minuut van het bakken.
- Breng op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse selderij of ringetjes bosui voor een frisse touch. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een koele rosé.
Garneer met extra verse selderij of ringetjes bosui voor een frisse touch. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een koele rosé.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 32 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g