Pizza Quattro Stagioni

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • Zelfgemaakte pizzasaus of uit een potje
  • 3-4 champignons in plakjes gesneden
  • ¼ bol mozzarella in stukken gescheurd
  • 1 takje oregano
  • Een handvol rucola om te garneren
  • 2-3 plakken parmaham
  • ½ rode paprika in grove stukken gesneden
  • 5 cherrytomaten gehalveerd
  • 3 plakken salami
  • 3 artisjokharten in kwarten gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met de zelfgemaakte pizzasaus.
  • Verdeel het beleg van de pizza in 4 delen:
  • Beleg 1 deel met champignons, mozzarella en oregano.
  • Beleg 1 deel met paprika en cherrytomaten.
  • Garneer met zout en peper.
  • Beleg 1 deel met salami en artisjokharten.
  • Garneer met peper.
  • Houd 1 deel over met alleen saus (optioneel kun je hier nog wat mozzarella op leggen).
  • Bak de pizza onderin de oven gedurende 15-20 minuten, tot deze goudbruin is.
  • Beleg het deel met alleen saus met parmaham en rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pizza is geïnspireerd op de traditionele Italiaanse “Pizza Quattro Stagioni”, die elk kwartaal van het jaar vertegenwoordigt.
Serveer met een frisse salade en een glas Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti Classico, voor een authentieke ervaring.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië