Prei met tomaat en kerriekip

Prei met tomaat en kerriekip

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of grote braadpan

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 g maïskipfilet
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr prei panklare
  • 3 eetlepels kerrie-ananassaus flesje, Calvé

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.

BEREIDEN:

  • Kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en kerriepoeder.
  • In wok olie verhitten.
  • Kip 5 minuten roerbakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In bakvet ui 2 minuten roerbakken.
  • Prei toevoegen en nog 5 minuten roerbakken.
  • Tomaat, kip en kerriesaus erdoor scheppen.
  • Nog 5 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Roerbakken / Wokken