Ratatouille met gehakt en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- 250 g mager rundergehakt
- 2 el olijfolie met knoflook-chilipeper
- 2 tl provençaalse kruiden
- 150 g Franse geitenkaas
Instructies
Voorbereiden:
- Snijd de aubergine, courgette en paprika in de lengte in dunne plakken.
- Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten liggen.
- Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui.
Bereiden:
- Verhit de grill van de oven voor.
- Dep de plakken aubergine, courgette en paprika met keukenpapier droog.
- Bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat 15 cm onder grill in de oven en grill de groenten 5 minuten.
- Keer de plakken en gril de andere kant ook 5 minuten.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg tijdens het rul bakken naar smaak zout en peper toe.
- Voeg de stukjes ui en Provençaalse kruiden toe en fruit ze even mee.
- Roer de stukjes tomaat door het gehakt en bak alles nog 2 minuten.
- Verdeel de plakken gegrilde groenten over 4 warme borden.
- Schep het gehakt erop en verkruimel de geitenkaas erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.