Ratatouille met gehakt en geitenkaas

Ratatouille met gehakt en geitenkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 250 g mager rundergehakt
  • 2 el olijfolie met knoflook-chilipeper
  • 2 tl provençaalse kruiden
  • 150 g Franse geitenkaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd de aubergine, courgette en paprika in de lengte in dunne plakken.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten liggen.
  • Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui.

Bereiden:

  • Verhit de grill van de oven voor.
  • Dep de plakken aubergine, courgette en paprika met keukenpapier droog.
  • Bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat 15 cm onder grill in de oven en grill de groenten 5 minuten.
  • Keer de plakken en gril de andere kant ook 5 minuten.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  • Voeg tijdens het rul bakken naar smaak zout en peper toe.
  • Voeg de stukjes ui en Provençaalse kruiden toe en fruit ze even mee.
  • Roer de stukjes tomaat door het gehakt en bak alles nog 2 minuten.
  • Verdeel de plakken gegrilde groenten over 4 warme borden.
  • Schep het gehakt erop en verkruimel de geitenkaas erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk