Aalbessen Vlaai Gelei

Naar een oud recept /Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorie(ën) Fruit, Gebak, Taart

Van wie is dit recept: F. van Aerssen Beyeren Van Voshol
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bereidingswijze:

  • Neemt een viesje nat van bessen
  • Niet van d’allergrootste vlessen
  • Eén die houdt een pintje nat
  • Want ’t verkoelt ook altijd wat.
  • Mengt dat samen met vischlijm
  • Dat maar net twee ons moet zijn
  • Neemt dan zuiver naar uw mond
  • Een vierde minder als een pond
  • Met een goed stuk pijpkaneel
  • Een half lood is niet te veel.
  • Laat alles koken hard en fris
  • Tot de lijm gesmolten is.
  • Doet het door een doek of zeeft
  • Eer het koud wordt of het kleeft
  • Giet het in een glazen kom
  • Op een schotel, c’est fort bon
  • ’t Zal dan worden hard en stijf
  • Eet het op, ’t is zalf in ’t lijf.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept