Aalbessen Vlaai Gelei
Naar een oud recept /Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Bereidingswijze:
- Neemt een viesje nat van bessen
- Niet van d’allergrootste vlessen
- Eén die houdt een pintje nat
- Want ’t verkoelt ook altijd wat.
- Mengt dat samen met vischlijm
- Dat maar net twee ons moet zijn
- Neemt dan zuiver naar uw mond
- Een vierde minder als een pond
- Met een goed stuk pijpkaneel
- Een half lood is niet te veel.
- Laat alles koken hard en fris
- Tot de lijm gesmolten is.
- Doet het door een doek of zeeft
- Eer het koud wordt of het kleeft
- Giet het in een glazen kom
- Op een schotel, c’est fort bon
- ’t Zal dan worden hard en stijf
- Eet het op, ’t is zalf in ’t lijf.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook