Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aalbessen Vlaai Gelei
Naar een oud recept /Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
250
g
verse aalbessen
▢
500
ml
water
▢
2
g
visgelatine
▢
100
g
suiker
▢
1
kaneelstokje
Instructions
Spoel de aalbessen af onder koud water en laat ze uitlekken.
Breng het water aan de kook in een pan.
Voeg de aalbessen, visgelatine en suiker toe.
Roer goed door.
Voeg het kaneelstokje toe aan het mengsel en laat het geheel op middelhoog vuur koken totdat de bessen zacht zijn en de suiker is opgelost.
Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
Verwijder het kaneelstokje en pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
Plaats een fijne zeef of kaasdoek over een kom en giet het mengsel erdoorheen om de gelei van de zaden en schillen te scheiden.
Druk met de achterkant van een lepel om alle vloeistof eruit te persen.
Giet de gelei in een glazen pot of kom en laat het volledig afkoelen.
Zet het dan minstens een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aalbessen Vlaai Gelei op een schotel als dessert of als topping voor bijvoorbeeld pannenkoeken of ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart