Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ kg aardappels kruimige, geschild en in stukken
- 2 appels geschild en in dunne partjes
- 1 eetlepel(s) azijn kruiden-
- 4 eetlepel(s) Bak & Braad vloeibaar
- 500 g bieten ontveld
- 4 dpl bloedworst bak- of speklapjes, magere
- 1 laurierblad
- peper
- 1 ui gesnipperd
- zout
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout gaar.
- Giet de aardappelen af.
- Laat de aardappelen uitdampen.
- Rasp de bieten grof.
- Verwarm de bieten met 2 el water, azijn, laurierblad en peper en zout naar smaak.
- Verhit de helft van het vloeibare bakvet.
- Fruit de ui al omscheppend 5 minuten in het verwarmde bakvet.
- Voeg de appelpartjes toe.
- Bak de appelpartjes al omscheppend lichtbruin.
- Bak de bloedworst aan beide kanten bruin en knapperig in de rest van het bakvet.
- Stamp de aardappelen met de bieten (zonder het laurierblad) fijn.
- Schep het appelmengsel door de bieten.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de knapperig gebakken bloedworst of magere speklapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Domaine du Colombier, Côtes du Rhone ChusclanVoedingswaarden
Calories: 895 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 26 g | Vet: 90 g