Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels geschild en in blokjes
- 400 g boerenkool
- 4 slavinken
- 1 ui gesnipperd
- 1 bakje champignons in plakjes
- 1 pot Aardappel Anders Bacon Ui
- Melk
- Boter
- Peper
- Zout
Instructies
- Kook de aardappels gaar en voeg de boerenkool toe.
- Giet alles af en stamp er een smeuïge boerenkoolstamppot van.
- Voeg af en toe wat melk toe tot de gewenste structuur is bereikt.
- Bak de slavinken in een beetje boter rondom mooi bruin.
- Voeg, zodra de slavinken lichtbruin zijn, de ui en de champignons toe.
- Bak ook deze mee.
- Blus af met ongeveer 1 dl water en haal de pan van het vuur zodra het water is verdampt.
- Snijd de slavinken over de lengte door.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
- Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de boerenkoolstamppot over de bodem van de ovenschaal.
- Leg de halve slavinken bovenop de boerenkoolstamppot.
- Verdeel de Aardappel Anders Bacon Ui over de slavinken.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de heerlijke Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken als een hartige en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!