Aardappel bonenpannetje met ei

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 gr sperzieboontjes
  • Zout
  • 375 gr aardappelen
  • 100 gr kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepels maïskiemolie
  • Versgemalen peper
  • 2 eieren

Instructies

  • Maak de boontjes schoon, spoel ze en kook ze gedurende 10 minuten in gezouten water.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken.
  • Spoel de kerstomaten af en snijd ze doormidden of in vieren.
  • Schil de sjalot, snijd hem doormidden en in ringen.
  • Laat de geblancheerde boontjes uitlekken.
  • Bak de aardappelen in 10 minuten in de hete maïskiemolie goudbruin.
  • Voeg de sjalotringen toe en bak ze mee.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de geblancheerde boontjes en de kerstomaten toe, meng zorgvuldig en warm het geheel door.
  • Klop de eieren los, giet ze over de groenten en laat ze stollen.
  • Kruid het gerecht met peper en zout naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit smakelijke aardappel-bonenpannetje met ei!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten