Aardappel bonenpannetje met ei
Ingrediënten
- 375 gr sperzieboontjes
- Zout
- 375 gr aardappelen
- 100 gr kerstomaten
- 1 sjalot
- 4 eetlepels maïskiemolie
- Versgemalen peper
- 2 eieren
Instructies
- Maak de boontjes schoon, spoel ze en kook ze gedurende 10 minuten in gezouten water.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken.
- Spoel de kerstomaten af en snijd ze doormidden of in vieren.
- Schil de sjalot, snijd hem doormidden en in ringen.
- Laat de geblancheerde boontjes uitlekken.
- Bak de aardappelen in 10 minuten in de hete maïskiemolie goudbruin.
- Voeg de sjalotringen toe en bak ze mee.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de geblancheerde boontjes en de kerstomaten toe, meng zorgvuldig en warm het geheel door.
- Klop de eieren los, giet ze over de groenten en laat ze stollen.
- Kruid het gerecht met peper en zout naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit smakelijke aardappel-bonenpannetje met ei!