Aardappel braadworst gratin

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 g jonge kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Wellen de braadworsten gedurende 5 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes glazig.
  • Snijd de braadworsten in plakjes en leg ze dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de gebakken ui erover.
  • Klop in een kom de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Giet het eimengsel over de braadworsten en aardappelschijfjes in de ovenschaal.
  • Strooi de geraspte kaas erover.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze aardappel-braadworst gratin met gekarameliseerde worteltjes.
Gekarameliseerde Worteltjes:
Smoor plakjes wortel in wat boter met een schepje donkere basterdsuiker en een beetje water tot ze gaar zijn. De worteltjes worden zo heerlijk zoet en kleverig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Ovenschotel / Rundvlees