Aardappel broccolitaart
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappels in blokjes
- 600 g broccoli
- 125 g magere spekreepjes
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas
- 2 uien gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout gedurende ongeveer 8 minuten tot ze net gaar zijn.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.
- Voeg de broccoli de laatste 3 minuten toe aan de pan met aardappels.
- Giet het geheel af.
- Laat het mengsel goed uitlekken in een vergiet en schep het in de ingevette taartvorm.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
- Voeg de gesnipperde ui toe met de olijfolie en bak nog 2-3 minuten tot de ui begint te kleuren.
- Haal de pan van het vuur.
- Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.
- Schenk het mengsel in de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-broccolitaart!