Aardappel broccolitaart

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels in blokjes
  • 600 g broccoli
  • 125 g magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout gedurende ongeveer 8 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de broccoli de laatste 3 minuten toe aan de pan met aardappels.
  • Giet het geheel af.
  • Laat het mengsel goed uitlekken in een vergiet en schep het in de ingevette taartvorm.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui toe met de olijfolie en bak nog 2-3 minuten tot de ui begint te kleuren.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.
  • Schenk het mengsel in de taartvorm en strooi de rest van de kaas erover.
  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-broccolitaart!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland