Aardappel courgette gratin
Ingrediënten
Instructies
- Schaaf de aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten in weinig water met zout.
- Snijd de courgette in plakjes.
- Vet een platte ovenschaal in en leg een derde van de aardappelplakjes op de bodem.
- Bestrooi met een lepeltje kaas.
- Verdeel de helft van de courgetteplakjes erover en besprenkel met kerriepoeder.
- Herhaal dit proces nog 3 keer, eindigend met een laag aardappelplakjes.
- Meng de melk en room, klop de eieren erdoor en pers het teentje knoflook erboven uit.
- Roer de resterende kaas erdoor en voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe.
- Schenk het mengsel over de lagen in de ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat het goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel-Courgette Gratin met kip en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.