Aardappel courgette gratin

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels
  • 1 courgette
  • Kerriepoeder
  • ½ dl melk
  • ½ dl slagroom
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g geraspte Gruyère kaas
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Schaaf de aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten in weinig water met zout.
  • Snijd de courgette in plakjes.
  • Vet een platte ovenschaal in en leg een derde van de aardappelplakjes op de bodem.
  • Bestrooi met een lepeltje kaas.
  • Verdeel de helft van de courgetteplakjes erover en besprenkel met kerriepoeder.
  • Herhaal dit proces nog 3 keer, eindigend met een laag aardappelplakjes.
  • Meng de melk en room, klop de eieren erdoor en pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Roer de resterende kaas erdoor en voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe.
  • Schenk het mengsel over de lagen in de ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat het goudbruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Aardappel-Courgette Gratin met kip en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel