Aardappel courgetteschotel
Ingrediënten
- 350 g krielaardappelen
- 1 kleine courgette
- 1 kleine rode paprika
- 1 ui
- 4 eieren
- 1 theelepel basilicum
- Zout
- Peper
- 4 eetlepels melk
- 1 bekertje crème fraîche
- 50 g geraspte kaas
Instructies
- Halveer de geschilde of geschrapte aardappelen en verwarm ze met 2 eetlepels water in een ronde, ovenvaste glazen schaal (afgedekt) gedurende 4-5 minuten op 100%.
- Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
- Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaad, was hem en snijd hem in blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Doe alle groenten in een ronde ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 3-4 minuten op 100%.
- Giet het water van de aardappelen en de groenten af.
- Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe ze in een beboterde ovenvaste glazen schaal.
- Klop de eieren los met de basilicum, zout en peper naar smaak, de melk, de crème fraîche en de helft van de kaas.
- Schenk dit mengsel over de groenten en aardappelen, strooi er de rest van de kaas over en verwarm de schotel (onafgedekt) gedurende 6-7 minuten op 100%.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel-Courgetteschotel met een groene of gemengde salade voor een complete maaltijd.