Aardappel courgetteschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g krielaardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 1 theelepel basilicum
  • Zout
  • Peper
  • 4 eetlepels melk
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Halveer de geschilde of geschrapte aardappelen en verwarm ze met 2 eetlepels water in een ronde, ovenvaste glazen schaal (afgedekt) gedurende 4-5 minuten op 100%.
  • Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
  • Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaad, was hem en snijd hem in blokjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Doe alle groenten in een ronde ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 3-4 minuten op 100%.
  • Giet het water van de aardappelen en de groenten af.
  • Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe ze in een beboterde ovenvaste glazen schaal.
  • Klop de eieren los met de basilicum, zout en peper naar smaak, de melk, de crème fraîche en de helft van de kaas.
  • Schenk dit mengsel over de groenten en aardappelen, strooi er de rest van de kaas over en verwarm de schotel (onafgedekt) gedurende 6-7 minuten op 100%.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Aardappel-Courgetteschotel met een groene of gemengde salade voor een complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel